למה צריך לשלם את האגרה?
בדומה לכל מוסד אחר, גם לבתי המשפט ישנן הוצאות כספיות רבות כגון: תחזוקת המבנים בהם הם שוכנים, שכר השופטים, שכר עובדי המזכירות, שירותי אבטחה, ריהוט, חשמל ועוד..
כך למעשה, כאשר אתם משלמים את האגרה, אתם בעצם תורמים את תרומתכם הצנועה למימון הפעלתם של בתי המשפט.
מהו גובהה של האגרה אותה תתבקשו לשלם?
על פי תקנות השיפוט בתביעות קטנות, תשל"ז 1976, עלות האגרה אמורה לעמוד על 1% מסכום התביעה – ולא פחות מ-50 ₪ (כאשר, סכום זה מתעדכן מעת לעת) – כך שגם אם אתם מגישים תביעה קטנה על סכום של 3000 ₪, עדיין תשלמו אגרה בסכום של 50 ₪.
במידה וגובה התביעה הוא מעל ל-5000 ₪ אתם תשלמו אגרה בגובה אחוז מהסכום. מכיוון שסכום הכסף המקסימאלי עליו ניתן להגיש תביעה קטנה, עומד כיום על 34,600 ₪ – גובה האגרה המקסימאלי אותו תתבקשו לשלם יהיה 346 ₪.
איך משלמים את האגרה?
החדשות הטובות הן שבכדי לשלם אגרה לבית משפט תביעות קטנות, אתם ממש לא חייבים לגשת לסניף הדואר הקרוב לביתכם ולהמתין בתורים ארוכים.
בהליך הגשת התביעה, אשר תתבצע באופן דיגיטלי, תתבקשו לשלם את האגרה. בסוף התהליך ולאחר ששילמת, תקבלו בין היתר גם קבלה עבור תשלום האגרה.
מה קורה במקרים בהם אתם לא יכולים לעמוד בתשלום האגרה?
תשמחו לגלות, כי לבית המשפט, יש את הסמכות לפתור אתכם מתשלום האגרה. יחד עם זאת, עליכם להוכיח שמצבכם הכלכלי לא מאפשר לכם לשלם אותה.
בשביל להשיג את המטרה, עליכם למלא
טופס מיוחד ולהגיש אותו למזכירות בית המשפט:
יש למלא בטופס את פרטיכם האישיים, פרטי בת בן/בת הזוג, משכורת ותלושי שכר, מצב חשבון עו"ש וכיוצא בזה. להשיב על שאלות כגון: האם אתם מחזיקים ברשותכם רכב, נכס נדל"ן, חסכונות וכו'.
כמו כן, במידה ואתם מוגדרים כ"חייב מוגבל" או פושט רגל בשנתיים האחרונות גם כן רשאי השופט לפסוק על כך שלא תשלמו את דמי האגרה.
דרך נוספת לקבלת החזר עבור האגרה היא פשוט לבקש מהשופט שעלות האגרה תוטל על הנתבע.
במידה והשופט יפסוק לטובתכם בתיק, הסיכוי שבקשתכם תתקבל יכול לעלות במידה רבה.
אז אם פגעו בכם, עשו לכם נזק ואתם רוצים
להגיש תביעה קטנה, אל תהססו! פנו אלינו עוד היום ואנו נשמח ללוות אתכם בתהליך.
בול תביעה – תעשו את זה נכון!