עשה ואל תעשה בבית המשפט לתביעות קטנות

עשה ואל תעשה - כיצד לנהוג לפני ובמהלך הדיון

ערב לפני הדיון – עשו משהו רגוע וכייף

 

לאחר שקראתם את כתב התביעה, קראתם את כתב ההגנה, שחזרתם במוחכם את כל הפרטים הנוגעים למשפט, הכנתם מבעוד מועד את כל המסמכים, הקלטות, צילומי ווידאו הרלוונטיים לתביעה, זה הזמן להירגע.

 נסו לנקות את הראש בפעילות שאתם נהנים בה ועושה לכם כייף. בלו עם חבר/ה, שבו בבית קפה, לכו לסרט, העיקר, לא לחשוב יותר מדי על הדיון המתקיים מחר. לכו לישון מוקדם והתעוררו רעננים.

*הימנעו מהעלאת דברים אשר יכולים להיות קשורים באופן ישיר/עקיף לתביעה לרשתות החברתיות. מומלץ שלא לעשות זאת גם לאחר הדיון.

הגיעו מוכנים ובזמן

הקפידו להגיע כחצי שעה לפחות לפני תחילתו של הדיון. בשום פנים ואופן אל תאחרו. בתי המשפט רואים באיחור כאקט מזלזל ובדרך כלל אינם עוברים על כך על סדר היום.

לוח הזמנים של בתי המשפט צפוף ביותר ולכן יש להקפיד הקפדה יתרה על הגעה בזמן. ספגו את אווירת בית המשפט, קחו נשימות עמוקות ושדרו ביטחון עצמי.

כמו כן, אין לדעת כמה זמן יתארך הדיון, הקפידו להצטייד בבקבוק שתייה.

הגיעו בהופעה מכובדת

 

אתם לא מוזמים לחתונה או אירוע בר מצווה. אנא הימנעו מלבוש שהוא רשמי מדי. השאירו את משקפי השמש היוקרתיים בבית וכן כל דבר אשר יכול להעיד על יכולת כלכלית גבוהה.

הופעה מסוג זה יכולה לעתים להתפרש כיהירה. יחד עם זאת, כבדו את בית המשפט ואל תגיעו בהופעה מרושלת, עם כפכפים, גופייה, לא מגולחים וכו'.

היו עצמיכם רק טיפה יותר משודרגים. זכרו, כבוד השופט יראה אתכם עוד לפני שתינתן לכם רשות הדיבור, אין שני לרושם ראשוני.

 שדרו ביטחון עצמי

 

פעמים רבות ישנה סתירה בין מה שאנחנו אומרים לבין מה שאנחנו משדרים. מומחים להתנהגות שפת גוף (וגם כאילו אשר לא כ"כ מומחים) יכולים לחשוד באדם המתנהג בצורה מוזרה, לא חש בנוח ואף משקר.

לדוגמה, אדם שמסתכל הצידה או למטה ואינו יוצר קשר עין כאשר נשאל שאלה יכול להיחשב כאדם אשר אינו דובר אמת.

ישנם סימנים מסגירים בהתנהגות שלנו אשר יכולות לעורר את חשדו של השופט. אז מה עליכם לעשות? הישירו מבט אל עבר השופט כאשר אתם נשאלים שאלה, הגיבו בנחת ובביטחון.

שפה ברורה וקולעת

 

כאשר ניתנת לכם זכות הדיבור, הקפידו לדבר בקול ברור ורם. אל תדברו מהר מדי והתנסחו באופן מכבד. הימנעו משימוש במילים כגון, "תשמע", "נשבע לך", "תקשיב לי" וכו'.

אל תרימו את הקול ובטח שלא להשתמש במילות גנאי ו/או קללות. בנוסף, ענו רק למה שנשאלתם ואל "תנדבו" מידע עודף. ענו בקצרה ואל תספרו סיפורים ארוכים.

זכרו, השופט כבר נערך לדיון, הוא קרא את כל החומר שהגשתם כך שאם הוא שואל אתכם שאלה היא תהיה ממוקדת.

פניה לשופט

 

בעת כניסת השופט לאולם בית המשפט יש לקום ולעמוד עד שיאפשר לכם לשבת. כך גם לגבי יציאת השופט מהאולם. ניתן לפנות אל השופט במילה "כבודו" ולדבר רק כאשר התקבלה הרשות ממנו.

אין להתקרב לדוכן השופט אלא אם כן אמר לכם במפורש לעשות כן. במידה והגיע אתכם קהל, יש להנחות אותם כי אסור להם בשום שלב של הדיון להתערב ו/או לדבר.

קבלו את פסק הדין

 

השופט יכול לפסוק בעדכם או כנגדכם. עליכם לקבל את הפסיקה גם אם אינכם מסכימים איתה. אסור בשום פנים ואופן להגיב בחוסר כבוד להחלטת השופט.

במידה ותעשו כן, תוכלו להיות מואשמים בביזיון בית המשפט ולהיענש על כך. תמיד ניתן להגיש בקשת רשות לערעור לבית המשפט המחוזי תוך 15 ימים מיום קבלת פסק הדין.

אילו הם כללי ההתנהגות המקובלים בבית המשפט. הדבר הכי חשוב שאתם יכולים לעשות הוא להיות עצמכם כפי שאתם במצב הטבעי שלכם. את כל השאר השאירו בידי החוק.

בול תביעה – תעשו את זה נכון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

נפגעת בתאונת דרכים? פנה אלינו
משרד עורכי דין ג'יני זיו

מאמרים נוספים שיכולים לעניין אותך

צור קשר
בול תביעה
דילוג לתוכן