תביעות קטנות נגד ספאם

לא יהיה זה מופרך להניח שרבים מאיתנו נתקלים על בסיס יום יומי בהודעות ספאם מרגיזות, שמטרידות את מנוחתנו – בין אם בתיבת הדואר הנכנס שלנו באי מייל ובין אם באס אם אס בטלפון הנייד. כידוע, מדובר באותן הודעות אשר מופצות באופן נרחב, במטרה לעודד רכישה או צריכה של שירות כלשהו, וזאת מבלי שנתנו לגוף המפרסם כל אישור לכך.

אין כל ספק שניסיון של חברות לכפות את השירות שלהן על אנשים תמימים היא תופעה מכעיסה למדי שיש למגר. ואכן, הדבר כלל לא נעלם מעיניהם של המחוקקים בכנסת ישראל. כיום, בעקבות חקיקת חוק התקשורת, תשמ"ב – 1982 (הידוע בכינויו: חוק הספאם), ניתן להגיש תביעה קטנה כנגד מפיצי הודעות הספאם ולזכות בפיצוי.

מעוניינים לדעת באילו נסיבות תוכלו לפנות לבית המשפט בתביעה כנגד הודעות ספאם? באילו תרחישים עומדת לזכותכם עילת תביעה? מהם סיכויי ההצלחה שלכם בהגשת תביעה? כל זאת ועוד תוכלו לגלות במדריך הבא, שיסקור בפניכם את כל השלבים ההכרחיים בהגשת התביעה הנכספת.

כיצד אדע אם ההודעה שנשלחה אליי היא הודעת ספאם?

מטבע הדברים, על מנת להגיש תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות כנגד הודעות ספאם, יש צורך להוכיח כי ההודעה שנשלחה אליכם היא אכן הודעת ספאם, לפי הגדרתה בסעיף 30 לחוק הספאם.

לפי סעיף זה, הודעת ספאם היא דבר פרסומת אשר מופץ באופן מסחרי, על מנת לעודד רכישה של מוצר, של שירות או של הוצאת כספים כלשהי או שמהווה בקשת תרומה או תעמולה. לחילופין, הודעת ספאם עשויה להיות מסר שמופץ לציבור הרחב, אשר מציע לנמען להתקשר למספר מסוים על מנת לקבל מידע או שירות כלשהם. באופן דומה, אף חיוג באמצעות מערכת חיוג אוטומטי, שמופסק לפני שהנמען עונה, ואשר משמיע דבר פרסומת כאשר חוזרים למספר הטלפון מהווה הודעת ספאם.

מבחינת הפלטפורמה שבה מועברת הודעת הספאם – האיסור החוקי חל על שליחת דברי פרסומת בפקס, בהודעות אס אם אס, בהודעות דואר אלקטרוני או במערכת חיוג אוטומטי. אם כן,  שליחת דברי פרסומת לתיבת הדואר הממשית של הפרט או שיחת טלפון שנעשית על ידי גורם אנושי (כמו איש שירות) אינה אסורה על פי חוק, ולא תקים עילת תביעה.

אילו תנאים נוספים דרושים על מנת להגיש תביעה?

על מנת שתהיו זכאים להגיש תביעה קטנה כנגד ספאם, עליכם לוודא כי אתם עומדים בתנאים הבאים:

  • ראשית, בדקו שבעבר לא נתתם לגורם המפרסם כל אישור (בין אם בכתב, בין אם בשיחה מוקלטת ובין אם באמצעים אלקטרוניים) לשלוח לכם דברי פרסומת.
  • שנית, עליכם להודיע למפרסם על סירובכם לקבל דברי פרסומת, ולהוכיח כי למרות הודעה זו המפרסם לא הפסיק לשלוח את הודעות הספאם. אם קיבלתם הודעת ספאם שלא מצוינת בה דרך להודיע על סירוב לקבלת הפרסומות, לא תצטרכו להוכיח דבר בהקשר זה.
  • שלישית, על מנת שתוכלו להוכיח בקלות את תוכן הספאם בבית המשפט, דאגו לצלם צילומי מסך של הודעות הספאם ושל בקשתכם להפסקת שליחתן.

שלחו לי הודעת ספאם – מה הלאה?

קיבלתם הודעת ספאם בניגוד להוראות החוק ואתם עומדים בכל התנאים להגשת התביעה? ביכולתכם להגיש תביעה קטנה בבית המשפט לתביעות קטנות כנגד הגורם המפרסם. בית המשפט רשאי לפסוק לטובתכם פיצוי בסך של אלף שקלים לכל היותר, עבור כל דבר פרסומת שנשלח. כל זאת, מבלי שתצטרכו להוכיח כי נגרם לכם נזק כלשהו כתוצאה משליחת ההודעות.

כידוע, עורכי דין אינם רשאים להופיע ולייצג את לקוחותיהם בבתי המשפט לתביעות קטנות. על מנת להבטיח שתביעתכם תהיה איכותית, משכנעת ומקצועית למרות היעדרו של הייצוג המשפטי, אנו מזמינים אתכם להיעזר בשירותי חברת בול תביעה – הצוות המקצועי שלנו יסייע לכם להגיש תביעה קטנה נגד ספאם באופן פשוט, יעיל ומקצועי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

נפגעת בתאונת דרכים? פנה אלינו
משרד עורכי דין ג'יני זיו

מאמרים נוספים שיכולים לעניין אותך

צור קשר
בול תביעה
דילוג לתוכן